sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Panic Show...:)

Kävästiin Oulussa näyttelyssä. Tuomarina oli Zsolt Lokodi Romaniasta. Tarkoitus ei ollut lähteä, koska Aadan turkki on kamalassa kunnossa. (LUE: karvanlähtöaika) No lauantaina sitten kuitenkin heräsi ajatus, että jos sittenkin käytäis kun lauantain näyttelyssä oli ollut liiketuomari, joka ei turkeista ollut välittänyt. Elin toivossa, että josko nytkin olisi...no eipä tietenkään niin hyvä tuuri käynyt. Oli muuten elämäni järkyin näyttely...

Ensinnäkin vettä tuli kokoajan taivaan täydeltä. Näyttelyalue oli yhtä mutavelliä, johon upposi senttikaupalla. Pidin Aadaa autossa ja tarkoitus oli lähteä vasta puoli 12 aikaan kävelemään kehän laidalle ja harjata se siinä rauhassa. Urokset nimittäin aloittivat puoli 12 ja minulla olisi ollut siinä hyvin aikaa. Yhtäkkiä näin erään uroksen omistajineen kävelevän meitä kohti ja kysyin, että joko kehä alkoi. Sanoivat, että alkoi ja loppuukin just! Tuomari oli kuulemma arvioinut koirat superhyper nopeasti. Ja kehä oli alkanutkin jo ennen puolta. Siinä vaiheessa tuli paniikki. Koira autossa, kaikki kamat autossa jne. Nakkasin appiukolle (kiitokset muuten matkaseurasta :)) kaikki tavarani ja lähdin juoksemaan Aadan kanssa kohti kehää. Junnunarttu oli juuri kehässä ja meidän vuoromme olisi seuraavana. Eipä siinä vaiheessa ollut enää mitään tehtävissä. Harjat oli appiukolla laukussa ja irtokarvat saivat jäädä Aadaan! :D

Ihan mukavahan se oli täysin rapaisen ja märän koiran kanssa olla kehässä. Olin itsekin hetkessä kuin uitettu koira.

Tuomari oli erilainen kuin aikaisemmin näkemäni...ensinnäkin hän seisoi kokoajan yli metrin päässä Aadasta. Ei käynyt missään vaiheessa edes koskemassa. Minun piti avata Aadan suu ja näyttää hampaat ja purenta. Lisäksi tuohon arvosteluun meni varmaan alle minuutti. Eli ei ihme, että urokset oli käyty hetkessä läpi. 14 koiraa ja aikaa meni 15-20 minuuttia. Nopeaa toimintaa.

No turkkiinhan se meidän "menestys" sitten kaatui. "You have a great dog, but the hair is not good at the moment". sanoi tuomari. No EH tuli ja luokkavoitto..ainoita kun oltiin. Serttiä ei siis jaettu nartuille tässä näyttelyssä.

Paluumatkalla piti palella likomärissä vaatteissa. Pysähdyttiin Tulitaukoon ja siitä jatkettiin kotiin. Appiukko lupasi lähteä toistekkin kaveriksi näyttelyyn. Onhan se hyvä, että näitä miniä/appiukkosuhteita hoidetaan sitten vaikka näyttelymatkoilla. :)

Meidän näyttelyt on tältä kesältä sitten pulkassa. Turkki menee vaan pahemmaksi ja eipä täällä oikeastaan enää lähinäyttelyitä olekaan. Aada siis aloittaa ansaitun kesäloman. Toivottavasti se kesäkin lopulta tulsi! :)

Tässä tämänpäivän arvostelu suomennettuna:

"Hyvä pää. Oikea purenta. Hyvä, vahva luusto. Hyvä selkälinja. Oikea-asentoinen häntä ja kantaa sen hyvin. Hyvät liikkeet. Turkki ei ole näyttelykunnossa."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa taas omanlaisensa kokemus tuo reissunne. :S
No, koria on hyvä, se tuli selväksi. :)

Hyvää "kesälomaa" ja lomakelejä Aadalle ja teille kaikille!