lauantai 14. kesäkuuta 2008

"Paska" reissu :)

Otsikko ehkä hiukan kärjistetty, mutta syykin selviää kun luette eteenpäin. ;)

Kävimme tänään Suomussalmella ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli Satu Ylä-Mononen. Lähdimme Ullan, Aadan ja Ilonan kans matkaan klo. 7.00. Matka sujui hienosti ja saavuimme näyttelyyn hyvissä ajoin. Joskus lähempänä kymmentä pääsimme Aadan kanssa kehään. Aada oli heti hirveän haluton juoksemaan ja käyttäytyi jotenkin "ahdistuneesti". Tuomari tykkäsi Aadan tyypistä kovasti ja sanoi tämän olleen päivän paras koira ja hänen suosikkinsa, mutta ei voi antaa ERI:ä, koska koira käyttäytyy niin "jäykästi". :) Eihän siinä mitään, mutta kun sertti ja samalla ROP lipsahti siinä sormien välistä, koska kukaan muu leonbergi ei saanut ERI:ä. No siinä vaiheessa en osannut vielä harmitella. Naureskeltiin vaan, että on meillä huonot koirat täällä, kun ei kukaan ollut ERI:n arvoinen. Lähdimme heti autolle kävelemään ja kuinkas ollakkaan..Aada alkoi kesken kävelyn vääntää järjetöntä torttua pihalle. Raukalla oli hillitön kakkahätä..ilmankos kehässä ahdisti! Aloitteleva koiranäyttelijä taas oppi uutta...koiralta pitää tulla torttu AINA ennen kehään menoa. Tästä lähtien kyttään kiikarilla pihalla ja varmistan, että Aada kakkaa ennen näyttelyyn lähtöä.

Arvostelu oli siis erinomainen ja jos ei ois se pyllyssä vaivannut paine vaikuttanut niin ahdistavasti niin oltais taas yhtä serttiä rikkaampia. Mutta ehkä joku toinen kerta! Tässä vielä Aadan arvostelu:

Hyvin vahva, erinomaista tyyppiä oleva narttu. Vahva nartun pää, hieman kyömy kuonon selkä. Hyvät silmät. Löysät huulet, joissa saisi olla parempi pigmentti. Vahva luusto. Erinomainen runko. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella erinomaisesti edestä ja takaa. Runsas turkki. Maski voisi olla tummempi. Saisi käyttäytyä hieman vapautuneemmin.

Arvosteluun ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Mainittakoon tässä vielä, että kävimme pari viikkoa sitten myös mätsärissä Kuusamossa ja siellä Aada oli hienosti BIS 3! Aadan tytär Fairy on ollut myös tänään Forssan KV-näyttelyssä hienosti JUN ERI 2! Onnea Fairylle ja koko perheelle!

Tässä seuraavassa kuvassa viime viikolta multanenä-kuva. Aada on juuri tullut perunapellolta...:)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, miten tylsää!! :/
Mossen ainoassa näyttelyssä (ei ollut vielä meillä eli silmiä ei ollut vielä leikattu) koitui kohtaloksi aivan sama juttu. Silloin tosin tulokseksi tuli EVA. Ensi kerralla varaatte PALJON aikaa tarpeiden tekemiseen. ;)

Pusut tytöille!!

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei....
Meille kävi samoin siellä Lopella koirauinnin SM:ssä, Hilma yhden uinnin jälkeen teki järettömän ison kakan. Varmaan olis uintiaika sillä kierroksella ollut parempi, jos turha lasti olis ollu poissa ;)
Hyvää kesän jatkoa teille! :)

t. Heidi ja Hippulaiset